· 

Gratis maaltijden..

Buren praten weer met elkaar...

Ineens staan we voor elkaar klaar. Mensen die voorheen onder de rader vielen, doen nu een grote stap naar voren in de spotlights. Niet omdat ze die machtige positie ambiëren. Maar omdat hun karakter dat toont. We praten weer echt met elkaar, vragen hoe het gaat (en menen dit ook!) Elk initiatief is mooi, onzelfzuchtig (hoop ik dan maar) en zit vol emoties.

Klein helpen is een groots gebaar!

Ik kan als de beste relativeren misschien neigt het zelfs naar enorme nuchterheid. Maar ook ik zie in dat er hulp voor sommige mensen ongekend nodig is. Ik kijk niet eens verder dan mijn eigen bekende kringetje (lekker veilig) waarin ik mij dagelijks begeef. Mijn moeder behoort tot de zwakste der zwakste als het gaat om lichamelijke disfunctioneren. Mijn oma van 94 daar in tegen is een sterke oude boom waar af en toe een tak even losjes erbij hangt. Maar de blaadjes staan altijd in bloei met haar optimisme.

Hollandse hap: potje peen en uien!

Dat ga ik voor mijn heldinnen met ieder hun eigen levensverhaal maken. Daarnaast serveer ik uiteraard een heerlijk ouderwets gehaktballetje met een lekker laagje jus. Zoals oma dat vroeger ook altijd bij ons deed. Plus  een vers tomatensoepje erbij, vol vitamines.

Vooral de soep was een hit!

De hutspot daar moet de jury, aka: oma van 94 en moederlief nog over debatteren/verorberen. Maar de soep die was in de middag al tot de laatste druppel opgeslurpt. Beiden waren vol lof! Wel met een kanttekening: omaatje  vond de "Pompoensoep" extreem lekker.... Ik zou toch zweren dat ik een pan vol tomaten had opgezet...

Eigenlijk is iets goeds doen heel egoïstisch.

Want ondanks dat mijn keuken was ontploft. De ravage van de keuken vergelijkbaar is, als borrelen met dertig man in een tinyhouse van 18m2. Was het goed doen, een geweldig euforisch gevoel. Ik raad het iedereen aan! Ik ga dit concept verder opzetten voor de mensen in Oud Rijswijk die dat nodig hebben. Dus blijf mij volgen op sociale media, doneer als een malle! Of kom helpen/brainstormen hoe we dit groots kunnen maken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0