· 

Wat een donaties!

Ik bedacht dit concept een paar dagen geleden. Dat kwam omdat mijn oma van 94 jaar oud eigenlijk toch wel een beetje vastzat in haar (op dit moment) gevangenis/verzorgingstehuis. Ze mag geen bezoek meer ontvangen en liever ook niet op dit moment de rare boze wereld in. Dat is voor haar een grote straf! Elke dag liep zij met de zwarte Rolls Royce onder de rollators door het dorp. Even een praatje maken met die, en een boodschapje doen bij winkeltje zus. Maar dat kan nu dus helaas even niet meer.

Maar hoe krijgt ze dan gezonde voeding naar binnen?

En met die vraag was mijn tijdelijke 'corona idee' geboren: ik zit nu toch thuis aangezien ik Thee = HIP! tijdelijk moet sluiten. Waarom niet koken voor de mensen die dat nodig hebben in deze onzekere tijden?

Wel tijd, geen geld..

Ik doneer mijn tijd als kok. En maak voor die mensen die dat nodig hebben een vers soepje of maaltijd. De mensen betalen hier niks, noppes, nada voor! Ook lever ik de gerechten aan huis, op mijn hippe mama (must have met 3 kids..) bakfiets. Maar dat alles kost geld. Inmiddels hebben al heel wat lieve, bekende en ook onbekende mensen geld gedoneerd zodat ik lekkere verse ingrediënten kan inkopen bij de lokale middenstand. Daarover gesproken... ik kreeg net een berichtje dat mijn vaste, ambachtelijke slager Vrijenhoek mij wil voorzien van vlees, super lief! Ik ga daar natuurlijk gretig gebruik van maken, maar ook met mate. Voor de middenstand breken er op dit moment ook onzekere tijden aan. Dus lieve hamsteraars onder ons... (ja jij daar..) hamster bij je lokale slager, groenteboer, bakker, kaasboer of poelier. Die hebben het nodig! 

 

Kortom samen staan we sterk! En weet je wat het mooie is, eten verbindt! Net als een heerlijk kopje thee samen met je liefsten! (Dat moet ik natuurlijk zeggen als theesommelier & kok..)

Dus vraag even aan je lieve oude, schattige buurman/buurvrouw....

Of hij/zij nog de deur uit durven te gaan? Bij twijfel meldt ze dan aan bij mij. Dan maak ik een heerlijke gratis maaltijd voor hen. Daar waar ik kan. En met de bezorging vind ik het ook best gezellig om even 5 minuutjes te kletsen (wel op 1,5 meter afstand...) Gewoon om de stilte te doorbreken.  Bedankt lieve donateurs! Veel liefs en een dikke elleboog box van mij!

Reactie schrijven

Commentaren: 0