· 

Ontspullen in de keuken

Ontspullen in de keuken by Thee is Hip!
Ontspullen in de keuken by Thee is Hip!

Ontspullen in de keuken is fijn!

Heb jij dat ook? Elke keer als ik mijn keukenlades open deed zag ik alleen maar heel veel spullen... Er was geen logica, alles lag door elkaar heen. En het ergste: er liggen spullen die niks met de keuken te maken heeft. Hoe dan? En dan heb ik het niet eens over de dubbele voorwerpen in de lades...  vijf scharen bijvoorbeeld..

Dit moet anders, ik ga voor rust.. ontspullen is the key.

Ik had voor een heel weeshuis servies. Terwijl we toch echt maar met maximaal vijf personen in ons kleine huisje wonen. Uiteraard had ik ook servies voor Thee is Hip! Maar toch was dat geen excuus om zoveel te bezitten. En dan heb ik het nu alleen nog maar over de keuken... De andere ruimtes volgen ook binnenkort. 

Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!
Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!

Hoeveel wijnglazen heb je echt nodig?

Voor Thee is Hip! gebruik ik wijnglazen. Ik had in het verleden een tafel van maximaal twaalf personen gehad. Dus vandaar dat ik twaalf wijnglazen bezit. Hierop wil ik nog niet korten. Ik hoop dat ik ooit weer voor twaalf personen mag koken in mijn huiskamerrestaurant als alle Corona ellende voorbij is. Maar wat dacht je van koffiemokken? Ik denk dat we  wel tien verschillende hadden. En alleen mijn man drinkt koffie, ik heel af en toe. Dus die heb ik bijna gehalveerd naar vier. De mooiste mogen blijven staan in mijn keukenlade. De rest ging naar de mensen in de buurt. Lang leve de buurtapp. 

Borden, hoeveel moet je bezitten?

Ik heb nog steeds teveel borden in mijn ogen. Een stuk of twaalf. Deze worden alleen door het gezin gebruik. Ik heb ze ooit gekregen. Ze zijn mooi wit en hebben een simpele vorm. Wel zijn ze klein van stuk met het idee om minder op te scheppen.. Dus hier zou ik nog op kunnen ontspullen maar dat lukt me nu nog niet. Het bestek heb ik eens grondig onder de loep genomen. Alles wat afweek heb ik weggeven. Net als de borrelglazen. Daar had ik er pas veel van. En ik drink nooit een borrel.. 

Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!
Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!

Miskopen..

Miskoop: een hele dure hakmachine van een bekend merk. Deze zou alles kunnen, zou mijn leven volgens de reclame zoveel beter maken.. Maar uiteindelijk stond deze zogenaamde krachtpatser enorm in de weg. Want klein was het apparaat niet. Het enige nadeel, ik gebruik er wel de blender van dus echt helemaal weg doen gaat niet. Het hak gedeelte heb ik inmiddels wel weg gedaan. 

 

Verder heb ik nog een hele pijnlijke miskoop gedaan. Die tevens ook nog eens zwaar aan de prijs was. Een heuse Kitchen Aid. Deze staat te pronken op mijn aanrecht. Maar in werkelijkheid gebruik ik dit pronkstuk maar één keer per week om pizza deeg mee te maken. 

 

Inmiddels zijn mijn keukenlades helemaal opgeruimd.

Als je eenmaal bezig bent werkt het verslavend. Ik begon met één lade, gewoon even tussen de bedrijven van een druk gezin door. Inmiddels is de hele keuken onderhanden genomen.  Het resultaat: meer overzicht en rust in mijn hoofd. En het mooie is, ik schaf niks nieuws meer aan. Ik denk wel twee keer goed na of ik daadwerkelijk iets nodig heb.

Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!
Ontspullen, minimalisme in de keuken by Thee is Hip!

Kies voor duurzaam en mooi.

Mijn servies voor Thee is Hip! is handgemaakt door een pottenbakster die ik via Instagram ken (studio Tuit). Dit servies gaat mijn leven lang mee, is niet super groot dus neemt niet veel plaats in. Verder is het uniek. Alleen ik heb dit servies omdat we het samen hebben ontworpen. Daar word ik blij van. Minimalisme is voor mij juist kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. 

Ik vertel je dit niet om je te laten zien dat je veel spullen in je keuken hebt. Daar mag je zelf over oordelen. Ik vertel dit verhaal om te laten zien wat het mij als persoon heeft gebracht. Rust in mijn hoofd is de voornaamste reden, daarna komt het duurzame en financiële voordeel om de hoek kijken. Dus mijn vraag aan jou: hoeveel koffiemokken en wijnglazen heb jij nodig?

 

Liefs 

Tabitha 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marlene (zondag, 21 maart 2021 18:22)

    Zal eens ook eens starten ... ons huis onder de loep nemen met de vraag "Wat heb ik nodig?". Dank voor de aanzet :-)