· 

Het roer om... durf jij het aan?

Het roer om by Thee is Hip!
Het roer om by Thee is Hip!

Daar stond ik weer, in de horeca keuken op zondagochtend. Met nog heel veel uur te gaan voordat ik naar huis mocht. Terwijl gezinnen genoten van elkaar, de zon en gezelligheid stond ik gerechten te maken voor anderen. Ik was freelance kok dus verdiende een goed salaris. Maar ik was op. Moeder van drie jonge jongens die ik weer niet in de avond in bed kon stoppen. "Dat alles voor véél geld."

Ik durfde niet te falen.

Mijn droom: gasten te ontvangen aan mijn tafel. Tijd nemen voor echte gerechten. Gebruik maken van mooie producten en uitleg geven over wat er op het bord lag. "Die droom was niet haalbaar, of toch wel?" Waarom denken in problemen? En niet gewoon doen? Ik ben inmiddels gestopt als freelance kok, dag geld! Hallo passie en avontuur. Ondertussen de theesommelier opleiding afgerond en mijn  idee voor Thee is Hip! kwam tot leven.

Een klein huiskamer restaurant met maar één tafel.

Gerechtjes in combinatie met thee. Eén tafel, met zicht op mijn keuken. "Kwetsbaar maar  vol passie!"  En wat bleek: het werd een beginnend succes! Ik werd er nog niet rijk van maar ik kreeg er veel voor terug: tijd en passie.

Toen kwam corona..

Ik was in de opstartende fase en toen moest ik alweer stoppen. Inmiddels ben ik een jaar verder. De plannen voor Thee is Hip! zijn nog groter. "Gasten ontvangen in mijn nog te bouwen Scandinavische tuinhuis." Met echt haardvuur omringt in de stad met olijf en palmbomen. Mooie kleine gerechtjes met prachtige bijpassende theeën. 

Tot die tijd blijf ik schrijven

Over mijn grote passies: thee, koken en minimalisme. Conclusie tot nu toe: "veel passie, vol ideeën, blijven innoveren en tijd voor het aller belangrijkste: mijn gezin!" Minder geld betekend voor mij: minder spullen maar meer tijd. En falen mag! Wanneer gooi jij het roer om?

 

Liefs

Tabitha

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ineke (zondag, 21 maart 2021 12:13)

    Goed bezig Tabitha.
    1x een 'tafel' mogen meemaken en was gelijk heel erg onder de indruk van je kennis en je geweldige gerechtjes.
    Benieuwd naar de toekomst in je tuinhuis.