· 

De reiskoffer van een minimalist

Minimalistisch op reis gaan, lukt jou dat? By Thee is Hip!
Minimalistisch op reis gaan, lukt jou dat? By Thee is Hip!

Wat neem jij mee op vakantie?

Sinds ik ben begonnen met minimaliseren is op reis gaan een stuk makkelijker. Mijn koffer pak ik binnen een kwartiertje. Mits ik wel van te voren gewassen heb.. En wassen doe je veel als je drie kinderen hebt! It's a never ending story! 

Voordelen van minimalisme:

  • Door minimalisme bespaar ik geld. Best een aanzienlijk bedrag per maand. Lees hier alles over in mijn andere blog: 4 voordelen van minimalisme die je moet weten.
  • Doordat we besparen kunnen we vaker op reis, hoe fijn is dat!
  • Doordat ik minder werk, (vanwege de financiële besparingen kan dat) heb ik meer de tijd om leuke vakantie deals te zoeken. 
  • Door minimalisme gaat het inpakken ook een stuk sneller, zelfs met drie kids!
Thee is Hip! op reis in Zeeland.
Thee is Hip! op reis in Zeeland.

Hoe ziet mijn minimalistische koffer eruit?

Ik probeer zo licht mogelijk te reizen. Omdat dit minder stress oplevert. Voorheen namen we de airfryer en het koffiezetapparaat mee (als we met de auto gingen). Nu kijken we eerst welk koffiezetapparaat er staat en welke functies de oven heeft. Ook namen we voorheen de steps van de jongens mee. Maar voor een weekendje is dat voor ons helemaal overbodig. Steppen doen ze thuis ook wel. "De plek heeft vaak genoeg leuke speelmogelijkheden dat ze niet eens aan hun dierbare step denken."

De minimalistische reiskoffer voor het hele gezin. By Thee is Hip!
De minimalistische reiskoffer voor het hele gezin. By Thee is Hip!

In totaal dus 5 rugtassen

Iedereen heeft dus z'n eigen rugtas. Lekker overzichtelijk! Verder kijken we bij het boeken wat een handdoekpakket en een linnenpakket kost. Zijn we met de auto dan kunnen we zo een extra tas meenemen met handdoeken en linnen. "Maar soms kiezen we ervoor om lekker onze bedjes te laten opmaken. Het is immers vakantie!"  Al met al kan je hierop flink besparen. 

De voordelen van een minimalistische kledingkast. By Thee is Hip!
De voordelen van een minimalistische kledingkast. By Thee is Hip!

We koken gewoon zelf

Meestal koken we zelf. Niet normaal hoeveel geld je daarmee kan besparen. Maar soms als we viste hebben bestellen we iets bij een lokaal restaurant. Echter vaak valt de kwaliteit tegen. Als je het vergelijkt met de prijs die je ervoor betaald. Dus koken we meestal zelf.  Koken is voor mij geen opgave! En ik vind het leuk. Win win situatie. "Vooral winkelen in een lokale supermarkt kan voor mij als kok al een uitje op zich zijn!" 

 

Snel de koffer inpakken

Zoals ik al schreef lukt me dat binnen een kwartiertje. Dat komt omdat ik een minimalistische kledingkast heb. Dus veel keus is er niet! Dat maakt het pakken wel heerlijk simpel.  "Hoe vaker we reizen hoe makkelijker het inpakken gaat." 

 

Door de besparing van een minimalistische levensstijl besparen we meer

Dus kunnen we meer reizen. De afgelopen 4 maanden zijn we al drie keer een weekendje weg geweest. En we hebben een midweek in de meivakantie in het verschiet liggen. Ik boek vooruit, wat veel geld kan besparen. Ook boek ik niet in drukke, gewilde weekenden. Denk hierbij aan Pasen, Pinksteren etc. Een weekend ervoor of erna schilt al gauw honderden euro's!

Reizen doet iets met je als mens

De weg er naar toe, de plek van bestemming en alle ervaringen/inspiratie die je op kan doen. De mensen die je kan ontmoeten en de tijd die je als gezin met elkaar samen doorbrengt. Het allermooiste aan de reis vind ik het verlangen naar je eigen huis. Dan beseffen hoe fijn het daar is. Al was je dat soms even vergeten!

 

"Hoe vol zit jou reiskoffer of auto?"

Minimalistisch op reis gaan, lukt jou dat? By Thee is Hip!
Minimalistisch op reis gaan, lukt jou dat? By Thee is Hip!

Reactie schrijven

Commentaren: 0