· 

Minder willen, is dat gek of een midlife crisis?

Wil jij ook steeds minder of juist meer? Minimalisme by Thee is Hip!
Wil jij ook steeds minder of juist meer? Minimalisme by Thee is Hip!

Oh shit... ik zit in een vette midlife crisis. Ik ben eenenveertig dat is de perfecte leeftijd! Moet ik nu ineens mijn motor rijbewijs gaan halen of een dikke vette cabrio kopen? Of zo'n hippe Vespa in een pastel kleurtje naast mijn bakfiets in de voortuin zetten? Met mijn tikkie overgewicht ziet dat er niet uit.

Nee ik weet heel goed wat ik wil!

Dit is geen midlife, dit is een moment van bezinning of hoe je het dan ook wilt noemen. Ik wil:

  • Financiële vrijheid.
  • Minder spullen bezitten.
  • Minder willen betreffende carrière en  spullen.
  • Meer genieten van het moment zelf.
  • Meer rust in mijn hoofd.
  • Doen wat ik leuk vind.

Financiële vrijheid

Financiële vrijheid door minimalisme By Thee is Hip!
Financiële vrijheid door minimalisme By Thee is Hip!

Op zich hebben wij het als gezin al goed voor elkaar. Ons eerste koophuis was het duurst, de twee die daarop volgden waren steeds een beetje goedkoper. Dus ons maandelijks hypotheek bedrag is prima te doen op één fulltime salaris. Verder moet ik er ook bij zeggen dat we honderd procent aflossen. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten wat hoger maar je lost meteen een flink stuk af. De bedoeling is om versneld af te gaan lossen maar dan moeten we eerst even kijken wat dat belasting technisch met zich meebrengt.

Kortom we leven niet boven onze stand betreffende ons huis

Dat geeft enorme rust! Zoveel rust dat ik het afgelopen jaar geen inkomen moest generen. Door Covid is mijn huiskamerrestaurant al een lange tijd dicht dus er komt van mijn kant niks, noppes, nada binnen. Maar we hebben dus geen stress. Sterker nog ik bespaar ook veel. Lees meer hierover in dit blog: de vier voordelen van minimalisme die je moet weten.

Doel: versneld aflossen

Ons doel is versneld aflossen of dat gedeelte echt te sparen. Zodat we, als één van ons minder wil werken dat het dan ook echt mogelijk is. Tot die tijd blijven we wonen waar we wonen. We gaan een grote verbouwing tegemoet om ons huis echt helemaal af te maken. Maar ook die kunnen we financieel behappen. Dat geeft zoveel rust. En nog steeds kunnen we ernaast sparen, is het geen feestje!

Minimaliseren door te ontspullen, lukt jou dat? By Thee is Hip!
Minimaliseren door te ontspullen, lukt jou dat? By Thee is Hip!

Minder spullen bezitten

Overbodige meuk geven mij enorme onrust. Ongemerkt vragen spullen altijd aandacht van je, of je het nou wil of niet. Ik heb besloten dat alleen de mooiste spullen mijn aandacht (dus tijd) van mij mogen vragen. En dat is een uitdaging die ze ontspullen noemen. Alle zooi weg, en dan ook echt weg. Dus niet verplaatsen. Nee gewoon weggeven aan de kringloop of via de buurtapp. Ik zit midden in dit proces. Geloof me, het werkt. Wel moet je een lange adem hebben. Natuurlijk kan je heel rigoureus te werk gaan. Maar met drie kids in huis gaat dat naar mijn mening niet. Iedereen kan dit op zijn of haar eigen tempo. Als je maar begint!

Nee ik werk niet ik blog, en wat doe jij? By Thee is Hip!
Nee ik werk niet ik blog, en wat doe jij? By Thee is Hip!

Minder carrière willen

Ik ben opgegroeid met de bekende slogan: 'Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid." Studeren en later een goede baan vinden dat was mijn motto. Nou dat was meer het motto van de maatschappij en mijn omgeving. Het enige wat ik wilde was reizen. Maar dat kost juist geld. Toen ik eenmaal moeder werd, zo'n tien en een half jaar geleden moest ik ineens nog meer presteren. Veel geld verdienen en voor de baby zorgen en nog gezellig met mijn vrienden afspreken, sporten en laten zien dat we het oh zo goed hadden.

 

Ik was doodongelukkig!  Gebroken nachten, zorgen dat het financieel allemaal op de rit was, er leuk voor de buitenwereld uitzien. Hoe dan? Carrière was nooit belangrijk voor mij echter wel voor de maatschappij. Dus ging ik maar door. Als freelance kok verdiende ik super. Maar als moeder werd ik steeds onrustiger. Ik had geen tijd meer voor mijn kinderen. Waar was ik in godsnaam mee bezig? Pas toen ik gestopt was als freelancer en uit de ratrace van de maatschappij ben gestapt gaat het steeds beter met mij.

 

En ja ik ben mijn ergste nachtmerrie geworden: de huisvrouw met een leuk baantje erbij. De mama die de billen afveegt, de was doet, elke avond kookt, in de middag zorgt voor de lunch, de hond uitlaat... Maar ik ben ook de vrouw die heerlijk in de zon zit met een tijdschriftje of een goed boek. Die lekker in de tuin aan het tuinieren is geslagen. Die heerlijk kookt, die echt speelt met de kinderen. Die geniet van een kopje koffie in de ochtend als iedereen de deur uit is. Eigenlijk ben ik gewoon zonder carrière een leuker mens! Alleen dan dat stemmetje weer: wat zal je omgeving ervan denken? Om eerlijk te zijn kan me dat na eenenveertig jaar niet meer zoveel schelen!

Ik heb meer rust, doe wat ik leuk vind en geniet meer. By Thee is Hip!
Ik heb meer rust, doe wat ik leuk vind en geniet meer. By Thee is Hip!

Dat is wat minimalisme met mij doet. Misschien vind jij dat niks. Nou dat mag gewoon. Maar laat iedereen in zijn of haar waarde. Zo zijn we allemaal net een beetje liever en leuker voor elkaar. Ik ga nu lekker genieten van de zon! En wat ga jij zo doen?

Reactie schrijven

Commentaren: 0