· 

Ik neem een sabbatical, en jij?

Ik neem een sabbatical en volg mijn passie. En jij? By Thee is Hip!
Ik neem een sabbatical en volg mijn passie. En jij? By Thee is Hip!

Kiezen voor een sabbatical

Eigenlijk kan je beter zeggen: ik kies voor het echte leven. Ik stap letterlijk uit de ratrace waar we allemaal in zitten. Door minimalisme besef ik dat steeds meer. Maar ik denk dat vooral het besef is gekomen toen een dierbare van mij letterlijk doodziek was en helaas nog is. Het leven is eindig. Iets wat we allemaal weten maar door de drukte van alledag dat vaak vergeten.

Geen maatschappelijke verplichtingen meer!

Alle ballen hoog houden omdat het van je verwacht wordt. Of omdat je het van jezelf verwacht. Een flitsende carrière is geweldig als je echt doet wat je passie is. Anders is het alleen maar zonde van je kostbare tijd. Iedereen heeft zijn eigen tijdsklok. Voor de ene persoon loopt ze langer dan voor de andere. Het enige wat we allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we niet weten wanneer de klok haar laatste slag heeft geslagen.

 

Ik neem een sabbatical en volg mijn passie. En jij? By Thee is Hip!
Ik neem een sabbatical en volg mijn passie. En jij? By Thee is Hip!

kostbare tijd

Waarom zou ik mijn kostbare tijd besteden aan het vergaren van rijkdom? Is het vergaren van mooie herinneringen niet logischer? Waarom zou ik tegen mijn gevoel ingaan en kiezen voor een baan die helemaal niet bij mij past? Maar die de maatschappij vindt dat ik die moet hebben? Is dat wat we onze kinderen leren? Hard werken dan krijg je een goede baan en verdien je veel geld.  Ook al vind je de baan niet leuk, je verdiend wel lekker veel geld..

Alles verkopen

Het liefst zou ik alles willen verkopen of weggeven en opnieuw willen beginnen. Ik zou een tiny house zelf bouwen en dan samen met mijn gezin de wereld over reizen. Die ervaring is kostbaarder dan twee jaar op school zitten lijkt mij. Helaas heb ik een man die van zekerheid houdt. Niks mis mee want samen vullen we elkaar juist aan. Hij zorgt voor de financiële zekerheid en ik voor een stabiele thuissituatie.  

De middenweg

We gaan nu voor de middenweg. We hebben een niet al te duur huis dus we kunnen volop reizen. Daarnaast kan ik een pauze inlassen en makkelijk een jaar of twee zonder de druk van het vergaren van inkomen werken. Ik werk nu als freelancer echt voor mezelf. Ik bouw Thee is Hip! in deze periode op tot een bedrijf die een afspiegeling is van mijn persoonlijkheid. Geld is hier niet de eerste succesfactor, passie wel!

Genieten van alledaagse dingen

Dat miste ik enorm de afgelopen jaren. We waren continu bezig met het het leven leiden wat er van je verwacht wordt. Een groot huis, een auto voor de deur, vakanties, hippe kleding, hard werken. Met gevolg: geen tijd om te genieten van de echte kleine dingen. We waren doodongelukkig. Inmiddels heeft mijn man een baan waar ook echt zijn passie ligt. Hoe mooi is dat!

 

De stap was niet zomaar genomen. In de eerste lockdown veranderde hij van baan. Van een vast contract met veel zekerheid naar een tijdelijk contract. En dat in de  corona crisis. Inmiddels heeft hij een vast contract. Maar we moesten eerst wel als gezin die stap nemen. We hebben geen seconde spijt! 

Nu is het mijn tijd

Over drie weken gaat onze jongste zoon naar school en heb ik echt de tijd om voor Thee is Hip! te gaan. Hoe succesvol moet het worden, vroeg ik mezelf laatst af. Geen idee?  Als ik straks in mijn huiskamerrestaurant één tafel per week heb en ik kan tussendoor schrijven dan is het wat mij betreft al een groot succes. Ik wil kwaliteit leveren en niet kwantiteit. Als je straks aan mijn tafel zit wil ik top gerechten serveren. Vertellen over de mooiste theeën. Gewoon een Thee is Hip! ervaring leveren. Zo simpel is kan het zijn.

En nu mag ik schrijven

Over mijn passies. Hoe fijn is dat! Daarnaast mag ik intens genieten van mijn gezin en dierbaren. Elke ochtend in het bos lopen met de hond, als de zon schijnt zitten in onze kleine stadstuin met een inspirerend boek. Nieuwe gerechten koken. Gezonder worden en meer lachen. Geen stress, geen druk. En dan hoop ik als mijn persoonlijke klok haar laatste slag heeft geslagen dat ik vol mooie herinneringen terug kijk naar een betekenisvol leven. Niks meer en niks minder.

Sabbatical nemen, durf jij het aan? By Thee is Hip!
Sabbatical nemen, durf jij het aan? By Thee is Hip!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marlene (vrijdag, 02 april 2021 23:08)

    Mooie herinneringen maken, prachtig geschreven, een inspirerende blog!