· 

4 redenen om te kiezen voor handgemaakt en duurzaam servies

Duurzaam en minimalistisch handgemaakt servies door Studio Tuit. By Thee is Hip!
Duurzaam en minimalistisch handgemaakt servies door Studio Tuit. By Thee is Hip!

Duurzaam en handgemaakt servies wie wil dat nou niet?.

Zoals ik al eerder beschreef is mijn huiskamerrestaurant vanwege Covid helaas dicht. Maar toch wil ik je vertellen over het duurzame, minimalistische en niet te vergeten.. handgemaakt servies.  Misschien trek ik je hierna wel over de streep. Pas op... er kleven heel wat voordelen aan! Ben je er klaar voor? 

 

De vier voordelen even voor je op een rijtje (ik ben dol op lijstjes..)

 

  1. Duurzaam.
  2. Uniek.
  3. Minimalistisch.
  4. Eigen ontwerp/stijl.

 

Duurzaam en minimalistisch handgemaakt servies door Studio Tuit. By Thee is Hip!
Duurzaam en minimalistisch handgemaakt servies door Studio Tuit. By Thee is Hip!

Duurzaam servies

Het handgemaakte servies gaat als het goed is mijn hele leven mee. Hoe fijn en duurzaam is dat! Tegenwoordig zijn we geneigd om allerlei goedkoop servies te kopen. Producten die zijn gericht op massaconsumptie.

 

Als voorbeeld: ik ga naar de Zweedse woongigant. Ja die met het blauw gele logo. Waar ze van die broodjes knakworst hebben voor vijftig cent... die dus. Ik besluit erheen te gaan (voor Covid) met het doel één product te kopen. Inmiddels weet ik een kortere route dus hop snel die winkel door. Sta ik eenmaal bij de kassa ligt mijn karretje toch weer verrassend vol met spullen die ik niet nodig had. Hoe dan? Nou gewoon slimme verkooptrucs. Eenmaal thuis aangekomen berg ik de overbodige spullen op ergens ver weg in een kast en ben heel wat euro's armer...

Ik ga nu voor duurzaam servies

Ik heb al het servies in mijn keuken nagelopen. Negentig procent weggegeven. En éénmalig duurzaam handgemaakt servies aangeschaft. Die mijn leven lang mee zal gaan. Niet teveel, 8 kleine bordjes, 8 mokjes en 4 soepschaaltjes en 8 mini, mini bordjes. That's it!

Uniek servies

Dit servies staat bij niemand anders in de kast. Hoe gaaf is dat! Er is geen enkel kommetje hetzelfde. De passie van de maakster zie je er in terug. Maar in geen ander huiskamerrestaurant of gewoon restaurant kan je uit dit servies eten en drinken! Hierdoor voel je je als gast net even wat specialer. Dat wil toch eigenlijk iedereen!

 

 

Minimalistisch

Mensen verwarren vaak minimalisme met het hebben van géén spullen. Nou ik kan je uit die droom halen.. Ik heb wel degelijk spullen. Maar minimalisme draait om het hebben van niet al teveel spullen. Je kiest juist voor mooie producten met een verhaal en een lange levensduur. Je schaft alleen de noodzakelijke producten aan waar je intens gelukkig van wordt.  Ga voor kwaliteit, dus géén massaproductie koffiemokken maar ga voor handgemaakt. Dit geeft je meteen rust, trust me! Lees ook mijn blog: minimalistische feesttafel

Eigen ontworpen servies in samenwerking met Studio Tuit en Thee is Hip!
Eigen ontworpen servies in samenwerking met Studio Tuit en Thee is Hip!

Zelf je servies ontwerpen

Hoe leuk is dat! Natuurlijk gaat er veel tijd in zitten. Maar iets wat mooi, duurzaam en handgemaakt is kost nou eenmaal tijd! Samen met de pottenbakster in kwestie (daar zo meer over) is dit unieke servies tot stand gekomen. Heel wat filmpjes en foto's zijn er heen en weer gestuurd. We wonen niet bij elkaar om de hoek. Dus even langs gaan was geen optie.

 

Ik wist wat ik wou betreffende kleur en vormen. Ik wou echt dat haar handwerk aanwezig zou zijn. Dus geen perfecte randen maar juist een beetje speels. Omdat dat bij het concept van Thee is Hip! past. 

Over studio Tuit:

Laat ik als eerste zeggen dat ik gewoon betaald heb voor het servies. Dat ik dit blog niet schrijf zodat ik gratis producten van haar zal ontvangen (mag natuurlijk altijd, ik ben de moeilijkste niet..) Ik vertel dit omdat ik helemaal lyrisch ben over haar werk als pottenbakster. Ik ben dol op ambacht en op vrouwen die het roer omgooien. De ene is goed in koken en de andere is goed in servies maken. Ieder zijn eigen talent. 

Wil je nou meer weten over studio Tuit

Kijk dan eens naar haar website: https://studiotuit.nl/ daar vind je alles wat je moet weten of volg haar op Instagram. Zo heb ik haar ook ontmoet. Dus kijk eens kritisch naar je overvolle servies kast. Vervang het eenmalig met uniek, duurzaam en zelf ontworpen servies. Geloof me je zult er de rest van je leven blij mee zijn!

Reactie schrijven

Commentaren: 0