· 

Ken jij fay's foodies uit Oud Rijswijk al?

Fay's foodies uit Oud Rijswijk. By Thee is Hip!
Fay's foodies uit Oud Rijswijk. By Thee is Hip!

Alle lokale foodies van Oud Rijswijk en omstreken opgelet!

 

Ben jij dol op lekker eten maar heb je geen zin om zelf te koken? Dan maakt Fay voor jou een heerlijke duurzame maaltijd. Dit doet ze drie keer per week en brengt ze rond op haar bakfiets (hallo duurzaam!)

 

Of heb je thuis (als we weer mogen..) een feestje, misschien wel een prachtige bruiloft in het verschiet.  Maar wil je zelf niet zwoegen in de keuken of sjouwen met boodschappen en je bezighouden met de tafelschikking? Kortom moet je feesttafel en gerechten wel tot in de puntjes worden verzorgd? Maar wil je wel dat het echt jouw feestje blijft met jouw stijl. Doe eens gek en vraag Fay voor je evenement! 

 

Maar vertel eens, waarom blog je over Fay's foodies?

Thee is Hip! gaat op de groene toer. Ik zoek lokaal naar duurzame initiatieven die tevens ook met eten en thee te maken hebben (inkoppertje!) Fay past perfect in dat plaatje.  Daar moest ik gewoon meer over weten. En ik ben dol op ondernemende mama's die ook koken. 

 

Oké dit moet ik even kwijt

De keuken van Fay... holy moly! Zoals je op de foto hieronder ziet is dat een keuken met grandeur. Alleen het oude plafond al, wat een plaatje! En wat dacht je van de oude tegeltjes bij de en suite? Hier worden prachtige gerechten gecreëerd. Logisch want het is een plek vol inspiratie waar oud en hip elkaar ontmoeten. Ze complementeren elkaar. Net als eten en thee, maar dat wist je natuurlijk al! Koken is hier echt een feestje, en ik ben dol op feestjes!

De duurzame cateraar uit Oud Rijswijk. By Thee is Hip!
De duurzame cateraar uit Oud Rijswijk. By Thee is Hip!

Groen, groener, groenst..

We weten allemaal dat alle kleine beetjes helpen bij een beter milieu. Waarom dan niet gewoon duurzaam ondernemen daar waar het kan? Dat dacht Fay ook.

 

Toen kwam Corona. Dag mooie catering evenementen, zou je denken. Maar Fay ging terug waarmee Fay's foodies allemaal mee begon: het maken van heerlijke en betaalbare afhaal maaltijden. Dit doet ze drie keer per week. Elke week maakt ze een nieuw weekmenu waarin alle landen wel een keer aan bod komen. Inspiratie  haalt ze uit alles. Denk hierbij aan Pinterest, Instagram maar ook gewoon uit de allerhande van de AH. Plus ze heeft nog een lading kookboeken staan in de mooie opgeknapte boekenkasten waar je u tegen zegt. Nee, nee ik ben niet jaloers... oké een heel klein beetje dan. Deze minimalist is ook niet perfect!

Inmiddels is ze een begrip in Oud Rijswijk en omstreken

 

Haar maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch en duurzaam. Maar ook nog eens betaalbaar en heerlijk! Zodat jij en ik gewoon ook eens een keer met de voetjes omhoog kunnen zitten en Fay voor ons een fantastische maaltijd kan maken en bezorgen aan huis. Hoe fijn is dat! En met betaalbaar bedoel ik ook echt betaalbaar. Je hebt al een maaltijd per persoon voor 7,75 euro en voor de kleintjes is er zelfs een kleiner prijsje. 

 

Maar waar is het duurzame gedeelte in dit verhaal?

 

Ik hoor het je denken! Thee is Hip! gaat niet voor niks opzoek naar groene ondernemers. Nou hier komt mijn lijstje. Voor de vaste lezers onder ons weten jullie dat ik dol ben op kleine en overzichtelijke lijstjes. En ook nu vraag ik je weer... ben je er klaar voor?

 

Fay's duurzame acties

Duurzaam ondernemen in Oud Rijswijk. By Thee is Hip!
Duurzaam ondernemen in Oud Rijswijk. By Thee is Hip!

Kleine beetjes helpen echt!

 

Ze gebruikt zoveel mogelijk gerecycled verpakkingsmateriaal. Probeert het gerecht ook in één bakje te doen. De papieren tasjes worden uit eigen initiatief van haar klanten weer terug ingeleverd en herbruikt (hoeft overigens niet, mag zeker wel!) Ze kookt zonder gas, bezorging van de maaltijden gaat met de bakfiets. De boodschappen haalt ze lopend of met de elektrische auto. Groenten spelen een hoofdrol in haar gerechten. Vlees of vis doen zeker mee maar als  bijrol. Tevens koopt ze de ingrediënten het liefst lokaal. En daar ben ik simpelweg dol op! Koop jij eigenlijk ook veel lokaal?

 

Fay koopt lokaal in Oud Rijswijk bij:

Koop lokaal By Thee is Hip!
Koop lokaal By Thee is Hip!

Lokaal kopen is hip!

 

En dat ben jij natuurlijk ook! Maar ook nog eens heel duurzaam. Je gaat gewoon op de fiets of lopend, dus geen vervuiling hier! Hallo gezonde lucht! Plus je steunt de echte ambachtelijke winkeltjes die het elke dag moeten opnemen tegen de grote supermarktgiganten. Wat heb je liever? Een gezellige straat met lokale ambachtelijke winkels waar je top producten kan halen of één grote mega supermarkt? Ik zou het wel weten! En jij?

 

Hallo ik kan het niet laten, ik promoot Oud Rijswijk even..

 

In Oud Rijswijk wordt je letterlijk omringt door ambachtelijke winkels. Die ook nog eens in een oud dorpskern staan vol historie! Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, al zeg ik het zelf..  Lees hier mijn top drie van ambachtelijke winkels in Oud Rijswijk.

 

Als kok begrijp ik als geen ander dat de ingrediënten van groot belang zijn. Ga je voor kwaliteit en duurzaamheid dan proef je dat meteen! Vraag je lokale slager het hemd van zijn of haar lijf over de producten in de vitrine. Je wilt toch immers weten wat je eet! Bij de supermarkt krijg je daar de kans niet voor. Daar betaal je weinig voor massa producten met dubieuze ingrediënten. Stop jij die nog in je karretje?

 

Nog meer tips van Fay die je moet weten

 

Welke keukenmachines gebruikt ze het meest? De mandoline, daar kan je hele mooie plakjes mee snijden, ideaal voor groenten. De kitchenaid en de Magimix staan ook te pronken in haar keuken, die doen het zware werk.

 

Verder heeft ze altijd de gedroogde kruiden van Jonnie Boer in haar kastje staan. En hele goede olijfolie mag ook niet ontbreken volgens Fay. Deze komt van haar tante die in Spanje woont en een kleine olijfboomgaard heeft. Echt verse en pure olijfolie! Waar ze ook nog eens de afkomst van weet! Oké daarop ben ik zeker jaloers, ik wil ook zo'n tante!

 

Contact met Fay

 

Wil je nou zelf ook een lekkere maaltijd van Fay ontvangen. Doe eens gek en bestel gewoon een keertje. Oordeel dan voor jezelf. Al heb ik dat misschien al een beetje voor je gedaan. Volg haar op Instagram .  Volg je mij eigenlijk al op  Instagram?

 

Blogbericht: Fay's foodies by Thee is Hip!
Blogbericht: Fay's foodies by Thee is Hip!

Oh ja..

 

Nog één leuke vraag van Fay voor jou.. ja jij daar! Voor welk gerecht mag Fay jou wakker maken? En misschien dat ze die dan een keer in het nieuwe weekmenu zet. Voor mij is dat de poke bowl van Fay of de kip die haar vader op de barbecue heeft bereid! Hmmm moeilijk kiezen! Weet jij het al? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0