· 

Boeken tip: Weg ermee van Dennis Storm

Boeken tip: Dennis Storm, Weg ermee. By Thee is Hip!
Boeken tip: Dennis Storm, Weg ermee. By Thee is Hip!

Ken jij het boek van Dennis Storm al?

 

Wil je een boek lezen over minimalisme dat lekker weg leest? Dan ben je bij dit boek helemaal aan het juiste adres! Dit was het eerste boek wat ik heb gelezen over minimalisme. En oh boy wat een eye opener! Hij verteld in makkelijke taal hoe hij het minimalisme heeft ontdekt en nu een grote rol speelt in zijn leven.

 

Simpeler leven

 

Dennis storm ging van een plek in de spotlights naar een stapje terug doen. En niet zomaar een stapje terug nee eigenlijk best wel een reuze stap terug. Ze woonden in Den Haag en gingen hun huis verkopen om een paar straten verderop te wonen maar dan veel kleiner en zonder tuin. Resultaat: veel lagere maandlasten. Hallo financiële vrijheid en vrije tijd. Nu konden ze meer hun passies volgen in plaats van werk doen waar hun hart niet meer lag. Dit gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Maar gaaf is het wel! Inmiddels woont hij op Bali samen met zijn gezin in een klein huisje. Ik ben stront jaloers!

 

Ontspullen

 

Daar begon hij mee. Ineens besefte hij dat je niet veel nodig had. Zijn advies: Leef thuis alsof je op reis bent. Op reis heb je immers ook geen koffers vol spullen nodig. Je wilt dan nieuwe plekken ontdekken. Dan is een simpel rugzakje voldoende. Hoe fijn zou het zijn als je thuis ook zo kan leven?

 

Tevreden zijn met veel minder

 

Dat kan door minimalisme. Als je jezelf alleen maar omringt met spullen die echt jou geluk geven en alle overbodige meuk de deur uit wijst hou je rust over. Maar een ander bijkomend voordeel is: tevreden zijn met veel minder. Iets wat maar moeilijk is voor ons in deze consumptiemaatschappij. Door niet steeds meer te willen kan je volgens hem steeds vrijer leven. 

 

Dennis Storm geeft je een ongezouten menig in zijn boek. Als je ontevreden bent over je huidige situatie. Lees dan eens dit boek. Wie weet is dit het begin van jouw minimalistische levensstijl! En wil je over een jaar niet meer anders! Veel lees plezier, je hebt het zo uit, trust me!

Reactie schrijven

Commentaren: 0