· 

Waar kan ik biologische boodschappen doen in omgeving Haaglanden?

Waar kan ik betaalbare biologische producten kopen? By Thee is Hip!
Waar kan ik betaalbare biologische producten kopen? By Thee is Hip!

Thee is Hip! gaat op de biologische toer

 

Zoals ik al eerder schreef ga ik voor mijn huiskamer lunchroom opzoek naar biologische producten. Zodat ik een geheel biologisch menu kan samenstellen voor mijn nog te realiseren...  (te gekke, al zeg ik het zelf..) Scandinavische tuinkamer met haardvuur. Maar hier zit meteen de crux.. Is biologisch eten betaalbaar? Plus kan ik het makkelijk vinden in mijn omgeving (Haaglanden.) Wat denk jij?

 

Wat is biologisch eigenlijk?

 

Ik heb even een klein onderzoekje gedaan. Eigenlijk komt het er op neer (in een notendopje..) dat de producten geproduceerd worden onder natuurlijke omstandigheden. Ze worden dus niet geholpen d.m.v. bestrijdingsmiddelen, kunstmest en andere ellende. Ook bij het verwerken van de producten worden er geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd.  Bij vlees wordt er aan het welzijn van de dieren gedacht, wel zo fijn!

 

Oké dus biologisch eten is eten zonder meuk!

 

Tegenwoordig zit er veel ellende in ons eten. Waardoor het mega lang houdbaar is, of de juiste kleur bevat. Heb jij weleens  filet americain bij een echte ambachtelijke slager gekocht? Dan heb je vast ook wel eens zo'n bakje bij de supermarkt gekocht. Zie jij het verschil? Wat dacht je van de kleur? Die van de supermarkt is kunstmatig roder dan rood. En bij de slager meer oranje..  Filet americain is een dagvers product. Is het echt vers dan zie je na een dag meestal al een beetje verkleuring. Zie jij dat ook in je bakje van de supermarkt? Meer hoef ik niet te zeggen toch?

 

Biologisch eten is geen massa productie

 

De natuur moet hier zelf aan de gang. Dat kost tijd en arbeid. Iets wat ze bij massa voedsel fabrieken juist niet doen. Daar moet alles snel worden gemaakt zodat de winstmarge zo groot mogelijk is. Best wel triest. Wij proppen ons dus vol met ellendig eten, wat betaalbaar is. Maar verre van gezond. Best gek toch? Zou je niet wat meer willen betalen voor eten wat gezonder is? Kan je met een kleine beurs ook op de biologische toer?

 

Agenda week 16 van Thee is Hip. Op de biologische toer omgeving Haaglanden
Agenda week 16 van Thee is Hip. Op de biologische toer omgeving Haaglanden

Mijn zoektocht gaat door

 

Deze zoektocht is niet makkelijk. Kijk de Ekoplaza biedt zeker uitkomst. Maar ik wil juist echt naar de mensen die de producten produceren. Waar haal ik de beste biologische jams, groenten, vlees, eieren, kaas, brood, sappen en ga zo maar door. Ik wil de beste biologische ingrediënten voor mijn menu. En dan liever van de lokale boeren. Hun verhaal wil ik juist delen met jullie.

 

Agenda komende week:

 

Op woensdag ben ik te vinden op de biologische markt in Den Haag. Lekker met de bakfiets erheen en hopelijk met een volle bak terug plus mega veel inspiratie! Op vrijdag ga ik langs Hoeve Biesland daar heb ik afgesproken met Linda (een van de eigenaren.) Ik ga kijken in de boerderij winkel maar wil ook alles weten over hun filosofie achter de producten.

 

Behalve dat het super leuk blogmateriaal is (altijd handig!) Wil ik juist dit soort boerderijen dichter bij de gewone mens brengen. Dat is uiteindelijk ook de filosofie achter mijn huiskamer lunchroom. Ik wil de gasten een echt verhaal kunnen vertellen. Laten zien waar hun eten vandaan komt. Net als de theeën trouwens! Alles puur en eerlijk. Ik probeer met respect voor de producten mooie gerechtjes te creëren. Is dat niet de essentie van koken?

 

Ga je met mij mee op de biologische toer door omgeving Haaglanden? Gezellig! En ooit zie ik je in mijn huiskamer lunchroom, dat weet ik zeker! Tot die tijd, Corona proof online!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0