· 

Sushi maak je gewoon thuis!

Sushi maak je toch gewoon zelf! By Thee is Hip!
Sushi maak je toch gewoon zelf! By Thee is Hip!

Waarom zelf sushi maken?

 

Ik ben dol op sushi. Sterker nog mijn kinderen ook, alle drie (hoe is het mogelijk?) Vooral mijn oudste telg van bijna 11 is er dol op. Propt het letterlijk in zijn mond (pijnlijk voor de mama chef!, ik beschouw het maar als een compliment..) De middelste wil alleen maar de sushi nigiri zalm met niks erop, ernaast of eronder. Nee gewoon plain, heerlijk simpel. Mijn jongste van net 4 wil alleen maar de rijst, nog makkelijker! Kortom we proberen bijna elke zondag sushi te eten. Dan dekken we de tafel feestelijk, gebruiken mooi handgemaakt servies (van studio Tuit) en zitten zowaar met zijn vijven wel een half uur allemaal aan tafel! (= een wonder!)

 

Voordelen van sushi zelf maken:

 

Ik kom weer even met een kort maar krachtig lijstje. Hierdoor schijnt de lezer verder te willen lezen (volgens de hippe blogboeken..) Komt tie:

 

  • Véél goedkoper
  • Je wordt creatiever
  • Je weet wat je eet! (best wel een belangrijk puntje lijkt mij..)
  • En het is gewoon véél lekkerder! Trust me.

 

Sushi maak je toch gewoon zelf! By Thee is Hip!
Sushi maak je toch gewoon zelf! By Thee is Hip!

Goedkoper!

 

Niet zo'n klein beetje ook. waarom dan? Omdat sushi maken simpelweg arbeidsintensief is. Uurtje factuurtje... dat is dus ook voor het maken van sushi. Soms bestelden we sushi voor het gezin voor minimaal 70 eurotjes.. Dan werden de bakjes geleverd en tja de teleurstelling was toch groot als je zag wat je voor die vele euro's kreeg.. 

 

Dat kon anders dacht ik. Ik ben toen zelf sushi gaan maken. Weet je niet hoe? Maakt helemaal niet uit. Speur gewoon YouTube af en je vindt tal van goede filmpjes vol inspirerende tips en tricks. Haal goede ingrediënten, geloof me je proeft echt het verschil. Nu ben ik voor maximaal 30 euro klaar. Ga je voor vegetarische sushi dan ben je al klaar voor de helft!

 

Je wordt creatiever in de keuken!

 

Echt waar. De eerste paar keer zal het rollen een beetje lastig zijn. Maar net als fietsen gaat het vanzelf en kan je de zijwieltjes aan de kant gooien want na verloop van tijd ben jij gewoon de sushi master van het gezin! Daarmee komt ook het creatiever worden. Je gaat zelf  leuke smaak combinaties bedenken. Niks is jou te gek, keukenheld!

 

I love sushi. By Thee is Hip!
I love sushi. By Thee is Hip!

Oh ja.. je weet wat je eet!

 

Essentieel puntje al zeg ik het zelf. Jij weet hoe schoon je keuken is. Bij een restaurant blijft dat gissen.. Verder weet je dat je kraak verse sushi maakt! Dus niet van een dag oud of twee, misschien zelfs wel langer...jak! Nee gewoon verser dan vers. Verder omdat je pure en eerlijke ingrediënten gebruikt  weet je ook echt wat je eet. Nou ja bijna dan he. Wil je het milieu een handje helpen gebruik dan 20% vis en 80% groenten/fruit. Want overbevissing is wel een dingetje!

 

Het is ook gewoon veel lekkerder!

 

Dat is gewoon zo. Niet alleen vanwege het feit dat jij hebt staan zwoegen in je keukentje.. want het neemt wel een beetje tijd in beslag! Maar dan heb je ook wat! Je maakt alleen de sushi die jij/jullie lekker vinden. Je eigen favoriete gezinsbox, hoe gaaf is dat! Heb ik je ondertussen al een beetje kunnen overtuigen? Ik zeg gewoon een keer proberen. Maak er een familie feestje van. Dek je tafel mooi en geniet met elkaar. Trust me jij wilt niet meer anders! Nou ja dat denk ik dan he...

 

Welke thee drink je bij sushi? By Thee is Hip!
Welke thee drink je bij sushi? By Thee is Hip!

Oh ja, welke thee drink je erbij?

 

Ga je voor warme thee dan is een groene thee, bijvoorbeeld de Japan Sencha premium bio heerlijk bij de sushi! Wil je er een lekkere ice tea erbij drinken denk dan eens aan de groene thee: Houjicha Japan. Kortom jouw sushi tafel @home kan niet meer stuk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0