· 

Van grond tot mond... biologisch eten.

Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!
Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!

 

Vandaag had ik een afspraak met Linda, zij is één van de eigenaren van Hoeve Biesland. Later zal ik hier een uitgebreid blog over schrijven wat je moet lezen! Ik begon het gesprek met een heerlijke kop biologische cappuccino wat met hun eigen melk wordt gemaakt. Het smaakte fantastisch! Maar dat even terzijde. Dit gesprek was inspirerend! Ik ging terug naar huis met mijn hart vol energie. Wanneer heb jij dat voor het laatst gehad op je werk?

 

Passie voor biologisch boeren

 

Door dit gesprek kreeg ik letterlijk een kijkje in de keuken van een echte biologische boerderij. En oh boy dat was een eye opener! Want het ene biologische product is het andere niet. Dit gesprek was voor mij een duidelijk teken dat ik in de goede richting ga met mijn concept van Thee is Hip! Als ik er klaar voor ben wil ik mijn biologische tuinkamer lunchroom openen. Daar wil ik uitsluitend alleen een lunch menu serveren met biologische en lokale ingrediënten. Uiteraard in combinatie met mooie biologische theeën. Ik wil je aan mijn tafel vertellen hoe de producten zijn gemaakt, waar ze vandaan komen en hoe ik ze tot een gerechtje verwerk. Eigenlijk een lunch met thee maar dan met mij als verteller erbij. Is het geen feestje? 

 

Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!
Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!

Op de goede weg

 

Ik ben eindelijk op de goede weg. Nou ja zo voelt het in ieder geval! Ze zeggen als je passie je werk is dat je het dan niet als werken ziet. In mijn geval klopt dat zeker. Ik was een uitgebluste freelance kok. Die koken niet meer leuk vond (is wel een dingetje...) Nu ontdek ik weer waar het allemaal mee begon: liefde voor echt koken. Daarnaast is liefde voor thee, bloggen en vertellen erbij gekomen. Het plaatje wordt steeds completer. Misschien verdien ik nu nog haast niks. Waarom zoveel tijd ergens in stoppen als je niet eens weet wat je er elke maand mee gaat verdienen? Ik draai het om. Ik krijg er veel energie voor terug. Daarna komt pas het financiële plaatje. Die vrijheid heb ik. Hoe gaaf is dat! Misschien heeft dit met mijn minimalisme proces te maken. Minder willen maar wel meer kwaliteit in je  dagelijks leven creëren. 

 

Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!
Biologisch en minimalistisch sabbatical toer van Thee is Hip!

Let's go green

 

Ik neem de tijd om op de groene toer te gaan. En om regelmatig met een inspirerend boek in de zon te zitten..(tips zijn welkom!) Ik hoop dat ik meer tijd kan doorbrengen met de kinderen. Lekker frietjes eten op het strand, borrelen in het park met vrienden (jaaa... op 1,5 meter van elkaar.) Gezonder eten, waarderen wat er op ons bord ligt elke avond. Lachen, heel veel lachen in plaats van moe zijn en snauwen naar de kinderen. Gewoon groots genieten met veel minder! Wat ga jij de komende zes maanden doen?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0