Zelf koken of uiteten?

Kook je thuiszelf of ga je liever uiteten? By Tabitha
Kook je thuiszelf of ga je liever uiteten? By Tabitha

Ben jij die keuken prins/es?

 

Oké ik weet dat we allemaal super druk zijn, gevalletje ratrace.. Maar heb je dan nog wel puf om ouderwets een gehaktballetje te draaien zoals oma dat deed. Daarnaast nog een paar gekookte aardappeltjes en wat groenten op je bordje. Lukt jou dat nog? Of ga je liever uiteten?

 

Voordeel: je hoeft niet na te denken wat je gaat eten. De kok flanst wat moois voor je in elkaar. Nadeel: je portemonnee wordt slanker, en dat is niet dankzij Sonja Bakker...

 

Uiteten, is dat nog wel betaalbaar?

 

Mijn achtergrond is horeca, en dat is hard werken, heel hard! Maar staat dat in verhouding met de prijzen die sommige restaurants vragen voor een simpel gerechtje? Natuurlijk betaal je voor de hele setting. Maar ik heb te vaak meegemaakt dat ik mijn gerechtje zag aankomen en meteen al dacht...dit kan ik thuis beter. Heb jij dat ook?

 

Zes euro voor een wijntje... ammehoela!

 

De prijzen vliegen door het horeca dakje en niet zo'n beetje ook! Ik begrijp het wel, net Corona crisis achter de rug, enorm personeelstekort. Maar zes euro voor een glas (huis) wijn... tja dat gaat me te ver. 

 

Ga een uurtje minder werken per dag!

 

Dan verdien je in verhouding niet heel veel minder per maand, vooral als je dan niet meer uiteten gaat. Is dat je te gortig, kies dan voor een half uurtje minder per dag. In die tijd stap jij uit de ratrace, cross je op je hippe bolide naar een goede ambachtelijke slager of bio winkel. Koopt daar verse ingrediënten en tadaa! Elke dag een heerlijke maaltijd aan jouw stamtafel @home! Is toch gewoon een feestje!

 

Inspiratie nodig? Kijk eens op de website van Culy.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0