Welk servies heb jij in je kast staan?

Welk servies heb jij in je kast staan? Minimalisme by Tabitha van Dasselaar
Welk servies heb jij in je kast staan? Minimalisme by Tabitha van Dasselaar

Ga jij voor veel of handgemaakt en uniek?

 

Er was een tijd dat ik servies had voor een heel weeshuis x 3. Best gek als je maar met vijf personen in een heel klein jaren dertig poppenhuisje woont.. (what was I thinking?) Maar ik heb inmiddels het minimalistische licht gezien.  

 

Ik ben kritisch gaan kijken naar wat ik precies had aan servies. Een prachtig allegaartje, maar oh boy.. zo veel! Dus deze Nederlandse tweeling zus van Marie Kondo (minus het postuur, work in progress zullen we maar zeggen..!) ging even flink tekeer. Resultaat: zeer weinig servies over maar wel servies waar ik helemaal happy van wordt. De rest heeft dit blije ei gedoneerd aan de lokale kringloop en buren.

 

Lege kasten geef rust.

 

Ook heb ik handgemaakt servies laten maken door een (hele talentvolle powervrouw) pottenbakster. We hebben het samen ontworpen, dus het is echt een one of a kind servies, hoe speciaal is dat!

Meer ruimte over!

 

Dus nu heb ik meer ruimte over in mijn kast. Ik hoor het je denken: vullen die handel! Nee joh mallerd dat gaan we dus niet doen. Nu komt mijn handgemaakt servies mooi uit op de houten gerecyclede  wandplanken. En we gebruiken het ook nog eens dagelijks. Zoeken naar een bepaald serviesstuk hoeft dus ook niet meer, hallo tijd over!

 

Minder geld uitgeven!

 

Omdat ik nu helemaal happy de peppie ben met ons servies is de drang om iets nieuws te kopen ook véél minder. Voordeel: we houden meer geld over voor de leuke dingen. Soms trek ik mijn portemonnee nog eens als ik echt iets heel moois en uniek zie. Want ook deze minimalist in het dopje gaat wel eens overstag! 

 

Ik ben tevreden!

 

Tevreden met wat we hebben en dat is een kek gevoel! Het geeft een soort rust. Rust die een aangename bijwerking is van minimalisme. Ontspullen wordt met de dag leuker omdat de meuk weg gaat en de mooie spullen blijven. Hoe vol is jouw servies kast eigenlijk?

Reactie schrijven

Commentaren: 0