· 

3 x leukste ambachtelijke winkels die jij moet bezoeken in Oud Rijswijk!

3 x leukste ambachtelijke winkels die jij moet bezoeken in Oud Rijswijk by Thee is Hip!
3 x leukste ambachtelijke winkels die jij moet bezoeken in Oud Rijswijk by Thee is Hip!

 

"Men noemt het ambachtelijk als het op de originele of traditionele manier gemaakt wordt. Bij ambachtelijke producten is elk exemplaar uniek doordat de ambachtsman/vrouw individuele aandacht schenkt aan het materiaal." Bron: Wikipedia

 

Wist jij dat Oud Rijswijk een walhalla is voor echte foodies?

Dat zeg ik natuurlijk niet alleen omdat ik er geboren en getogen ben.. Nee ik ben totaal niet bevooroordeeld. Oké een beetje maar. En dat wil ik graag met jullie delen. Pak jij je rugzak al? Kom je even een middagje langs? Dan vertel ik hieronder welke ambachtelijke winkeltjes je echt niet mag missen. Hier komt mijn lijstje (lijstjes zijn een must voor een hip blog heb ik inmiddels geleerd.)

Slagerij Vrijenhoek in Oud Rijswijk

Deze slager is niet zomaar een slager. Hier wordt het vakmanschap van vader op zoon doorgegeven. Hier staan ze voor: 

 

"Als slagerij respecteren wij het dier en het milieu dat onze producten mogelijk maakt. Een hoog dierenwelzijn dat zich vertaald in de kwaliteitsvlees is iets waar wij naar streven." 

bron: website Slagerij Vrijenhoek.

 

Ik promoot niet het eten van vlees. Maar als je dan toch vlees wilt eten, wat ik trouwens ook doe (ik probeer te minderen!) Ga dan voor echte kwaliteit! Hier maken ze alles zelf. En de smaak is voortreffelijk! 

 

Pure ambacht straalt de winkel, het personeel en de mooie volle vitrine uit. Wil je advies voor het bereiden van een bepaald stukje vlees? Vraag het gerust! 

 

Mijn aanraders:

 • Huisgemaakte filet americain
 • Huisgemaakte verschillende soorten Paté
 • Huisgemaakte rookworsten
 • Paardenbiefstuk
 •  Huisgemaakte stampotten en overige maaltijd gerechten

Heb je geen tijd om naar Oud Rijswijk te komen? (Zonde hoor..) kijk dan op de website van de slagerij. Ze hebben ook een webshop.

 

 

Delicatessen winkel en wijnkoperij Smeele in Oud Rijswijk

In mijn ogen het leukste delicatessen winkeltje in Oud Rijswijk en omstreken. "Als kok is dit winkeltje mijn happy place."

 

Je kan hier terecht voor producten die met liefde zijn geproduceerd! Denk hierbij aan: een mooi assortiment kazen, vleeswaren, theeën, olijven, noten, oliën, handgemaakte bonbons en nog veel meer!

 

Mijn aanraders:

 

 • De theeën. Deze zijn speciaal samengesteld door de eigenaresse. 
 • Eigenlijk gewoon alles...

Loop gewoon eens door de winkel. Ik weet zeker dat je winkelmandje niet leeg blijft bij het verlaten van de winkel!

"De pop up winkel die er elke zondag ochtend is."

 

Een echte Boulanger en patissier met Franse finesse en smaak! Kom je vroeg dan heb je nog volop keus. Inmiddels is de pop up bekend in Oud Rijswijk dus sta niet raar te kijken als je even in de rij moet staan. Maar dan krijg je ook wat. Namelijk voortreffelijk brood of zoete broodjes waar je niet genoeg van kan krijgen! (minder goed voor de Corona kilo's.... ik weet het!)

 

Mijn aanraders:

 

Eigenlijk alles, maar met mate! Ik koop standaard wat chocolade broodjes, koffiebroodjes en een vers brood. Maar ze hebben veel keus. Dus probeer ik steeds af te wisselen. 

 

"Probeer niet hebberig te zijn want als je eenmaal hier je brood hebt gekocht en gegeten wil je niet anders meer!"

Dit waren mijn tips voor de leukste ambachtelijke winkeltjes in Oud Rijswijk.

Ik heb nog veel meer leuke tips over Oud Rijswijk. Wat dacht je van de leukste terrassen, restaurants, parken, wandelroutes, oude landhuizen en ga zo maar door. Eén keer per week zal ik een blog schrijven over dit mooie dorp. En wie weet haalt het jou over de streep om eens langs te komen. Reserveer dan meteen een plekje in mijn huiskamer restaurant als ik weer open mag! Of de stadwandeling bij Thee is Hip! door Oud Rijswijk. Voor jouw een culinair feestje.

 

Wat wil jij over Oud Rijswijk weten?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Marlene (zaterdag, 27 maart 2021 17:57)

  Dank voor de leuke tips! Ga binnenkort zeker naar de leukste winkels van oud Rijswijk!