Menukaart lunch tafel

Uitleg menu:

Voorgerecht: Ceviche van de Scheveningse dag vis.

Ik ga voor de vis naar de Scheveningse afslag of de Haagse markt. Omdat daar de vis altijd goed is. Deze vis kan dus per dag wisselen. De vis bereid ik rauw. Deze wordt gegaard door de tijgermelk. Dit is een soort dressing van o.a: visbouillon, gember, limoensap, verse kruiden en knoflook. Verder maak ik het gerecht af met verse cressen en eetbare bloemen uit eigen tuin. Bij dit gerecht schenk ik een mooie thee, in een hip kopje!

Tussen: Steak tartaar met een kruiderij uit eigen tuin.

Dit gerecht bestaat uit tartaar. Deze snijd ik zelf en maak ik aan recht voor je neus. Wil je een vegetarische tartaar dan kan dat ook (geef dit aan bij de reservering.) Verder serveer ik de tartaar met brood en eigen gemaakte salsa verde. Hierbij schenk ik een mooie thee.

Dessert: Sabayon op Italiaanse wijze met seizoensfruit.

Ik vul een wijnglas met vers fruit. Deze heb ik dezelfde ochtend nog gehaald op de markt. Daarboven doe ik een koekjes crumble. Dan nog een heerlijk bolletje ijs erbij. Ondertussen heb ik voor je neus de sabayon op Italiaanse wijze (met een klein beetje limoencello..) geklopt (warm dus!) Deze giet ik over het ijs en garneer af met rasp van limoen en crumble.

 

Het je nog een plekje over dan eindigen we met een heerlijke thee!

 

 

Uitzonderingen:

Het kan zijn dat je toch iets anders op tafel zou willen. Dan kunnen we altijd samen in overleg kijken naar de mogelijkheden!