Hoppa, je eigen bakje filet americain in je koelkast!

Als eerste lieve lezers, koop alsjeblieft nooit meer filet americain in de supermarkt! Mijn advies: maak het zelf (is een eitje!) Of koop het bij de echte ambachtelijke slager.

 

Makkelijk filet americain recept. By Thee is Hip!
Makkelijk filet americain recept. By Thee is Hip!

Minder vlees eten is best cool!

Waarom dan een blog over een vleessmeersel die goddelijk is op je Hollandse boterham! Omdat je niet elke dag filet op je bammetje hoeft te smeren, toch! Ga voor kwaliteit en minder. Zo geniet je bijvoorbeeld bij het zondagsontbijtje extra van je knapperige broodje filet.  Als je die ook nog eens zelf maakt is het feestje helemaal compleet (al zeg ik het zelf...)

 

Hoe makkelijk, is makkelijk?

Oké zelfs de keukenleken die zeggen dat ze niks kunnen in "the cuisine" kunnen dit gewoon, trust me! Binnen 5 minuten heb jij je eigen bakje filet Americain gemaakt.

 

Hoe dan?

Heb je een keukenhakmachine, dan is het helemaal top! Maar niet bij iedereen siert zo'n krachtpatser het aanrechtblad. Dus we gaan gewoon van een ouderwets kommetje uit. Lekker simpel en hallo weinig afwas!

 

Let's go: schortje om...

Benodigdheden: 

 

  • 2 standaard runder tartaartjes (liefst van de slager)
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel Tabasco
  • 2 theelepels worcestersauce
  • 1 eetlepel curry (die van het patatje oorlog.. jammie!) of kies voor tomatenketchup, de keus is aan jou!
  • 2 eetlepels volle mayonaise
  • Optioneel: 1 theelepel paprikapoeder

En nu....

 

Alles mengen, prakken, je woede botvieren op de tartaartjes... net zo lang totdat het een heerlijke pasta is. Hoppa je eigen filet americain  is klaar! 

 

Spice it up....

Uiteraard kan je nog los gaan met  je bakje filet door bijvoorbeeld een gesnipperd uitje, wat kappertjes, bieslookje en geraspte Parmezaan erop te draperen.  Maar dan steel je wel echt de show, keukenheld die je bent! Dus vanaf nu maak jij gewoon één keer in de week je eigen bakje filet, deal?

Reactie schrijven

Commentaren: 0