· 

Hoe word je blogger?

Ineens is alles anders.... dan maar bloggen?
Ineens is alles anders.... dan maar bloggen?

Mijn hippe huiskamer restaurant is tijdelijk out of order.. wat nu?

Als eerste is het voor de slachtoffers van Corona natuurlijk het ergste. Laat ik dat even voorop stellen! In vergelijking daarmee  zijn mijn problemen peanuts! 

 

Plotseling is alles voor iedereen anders. Ook voor mijn bedrijf. Ineens heb ik geen inkomen meer. De planning was, dat ik dit  hele seizoen nog één keer (nou ja het volle seizoen dus) werkzaam zou zijn in verschillende horeca keukens. Gewoon even simpel: uurtje factuurtje..

Daarnaast mijn huiskamer restaurant.

Maar zowel werken in de horeca als in mijn eigen Tiny huiskamer restaurant gaat voorlopig niet gebeuren. Help! Wat nu? Gelukkig ben ik één van die zzp-ers die voor drie maanden een uitkering ontvangt. Daarmee heb ik meteen een buffer. Naast mijn spaargeld. Dat geeft wat lucht en ruimte.

Dus plan B gaat in actie..

Ik ga bloggen over alles wat met eten en thee te maken heeft. Op zich een leuk idee, maar hoe doe je dat? Het klinkt zo simpel... Ik lees overal dat je vooral niet moet gaan bloggen voor het geld. Maar omdat het je passie is. Hmmm.... koken is mijn passie en daarover schrijven dan ook een beetje.. toch? Of is dat heel kort door de bocht?

Bloggen is moeilijk, seo, zoekwoorden, content...help!

Dus ik duik in de onbekende wereld van bloggen. Wat een andere wereld is dat zeg! Je moet denken aan de juiste zoekwoorden, titels, afbeeldingen, content, seo, sociale media en ga zo maar door. Daar heeft deze kok geen kaas van gegeten. Dat maakt het juist leuk en uitdagend!

Plan voor mijn perfecte foodblog..

Daar ben ik nog mee bezig. Ondertussen maak ik een killer content voor mijn tiny huiskamer restaurant. Zodat na dit alles de reserveringen binnen stromen. Ik ga op zoek naar de juiste zoekwoorden, titels en stort me op SEO (Search Engine Optimisation.) Dan moet dat toch uiteindelijk resultaat leveren? Of ben ik nou heel naïef? Ik las dat iemand pas na vijf jaar bloggen geld verdiende. Typisch een gevalletje van: de aanhouder wint!

Volg jij mijn blog avontuur ook?

Om regelmaat erin te houden. Voor mezelf en voor de lezers (jij dus!) Ga ik elke maandag en vrijdag een blog (rond) 17:00 uur plaatsen. Ook omdat ik gelezen heb dat dit bevorderend is voor het aantal terugkerende bezoekers. Misschien is mijn blog missie te hoog gegrepen. Maar schrijven over thee en eten is best leuk. Net als jullie, die ik straks weer in mijn huiskamer restaurant mag ontvangen! Dat is trouwens héél leuk! Als je dat maar weet! Tot vrijdag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0