· 

Marie Kondo @home

Op dit moment lees ik het boek van Marie Kondo, Kondo Marie, aka de opruim Oprah Winfrey goeroe van de wereld. Het boek is simpel geschreven. Iets te simpel naar mijn mening maar misschien is de boodschap ook gewoon wel uitzonderlijk simpel!

Al je zooi op een stapel en je gevoel laten spreken..

Het idee is per categorie op te ruimen. Dus al je kleren die van jou zijn, die over je hele huis verstoppertje aan het spelen zijn.. deze op één grote stapel te leggen. Dat op zich is al een grote uitdaging, vergelijk het met ongetraind fietsen over de Cauberg... (been there done that.. advies: niet aan wagen!) En dan begint de dans van het opruimen. Elk exemplaar, van de afgedragen string (serieus dat is echt de domste uitvinding ooit..) tot riem en sok zonder de bijpassende sok alles moet door je handen gaan. En dan beslissen, wordt ik blij van jou? Heb ik jou nodig in mijn leven? 

Natuurlijk heb ik je niet nodig in mijn kleine niks zeggende leventje...

Met kleren kan ik heel rigoureus zijn. Kortom alles gaat in de zwarte Komo vuilniszak naar mijn moeder. Die snuffelt er graag nog even doorheen (bang om iets te missen.. is een generatie dingetje..) voordat deze op de grote stapel bij het goede doel beland. Nou dat mag ik dus volgens Marie ook niet meer doen! Hiermee belast ik mijn omgeving met mijn overbodige en nutteloze zooi. Zij durven geen nee te zeggen tegen mijn ongecontroleerde aankopen. Ik heb misschien wel de moed om alles in een zak te stoppen en weg te doen. De tweede partij heeft net niet genoeg spinazie gegeten en bezit die kracht gewoon simpelweg  niet. Kortom ik ben belachelijk fout bezig. Prop ongemerkt het huis van mijn moeder vol met lelijke, niks zeggende kledingstukken.

Oké dat is duidelijk, maar mijn missie was de keuken opruimen..

Daar ben ik minder goed in. Als kok/theesommelier verzamel je veel overbodige keukengerei. Eigenlijk keuken gadgets die  leuk staan, of tijdens de aanschaf mij zo handig leken maar nu stof happen in mijn overvolle keukenlades. Kortom werk aan de winkel! Ik ga beginnen, echt waar! Misschien vandaag of uiterlijk morgen... Waarom is het zo moeilijk om afscheid te nemen van spullen...? Marie ik ga dit kunstje flikken! In deze tijden van verplicht thuiszitten/thuis werken/nutteloos voelen... is dit het moment! Dit wordt mij #stayathomechallange... Terwijl de wereld keihard knokt tegen het onbekende virus. Zullen de mensen met een nietszeggend beroep, of zoals ik nu weet: geen vitaal beroep voor de maatschappij... mij op deze missie vol overgave storten. Marie, meet your twin sister from a other mother! Wordt vervolgd...

Reactie schrijven

Commentaren: 0