· 

#stayathomechallenge met 3 kids...

Oké ik heb het een beetje onderschat, dat virusje....

Ik had nooit gedacht dat het virusje... (zo noemde ik het..) naar ons prachtige kikkerlandje zou komen. Maakte er tijdens de voetbaltrainingen, lees: stressen om op tijd te zijn en in de bittere kou staan, gevolgd door zitten in een warme kantine, (dat dan weer wel.. ) grapjes over.

Oh boy, wat had ik het verkeerd..!

Inmiddels staat de hele wereld in vuur en vlam, onzekerheid en ook wel.. vooral in Nederland, in tegendraadsheid. Wij Nederlanders laten ons de wet niet voorschrijven.... Oké toen manlief en ik hoorde dat de scholen voor drie weken dicht zouden gaan was het eerste in onze gedachten: papa en mamma hebben na die drie weken een burn-out! Geef toe meerdere ouders moeten met hun handen in het haar hebben gezeten na dit toch wel tikkeltje spijtige nieuws.

Geen burn-out maar een bore- out!

Week één hebben we overleefd. Ik noem het overleven, want met drie kids in een klein huisje... nou ik hoef je het plaatje niet voor te schetsen toch? Werken met drie kids om je heen is gewoon niet te doen. Gelukkig beseffen de werkgevers van Nederland zich dat wel. Voor diegene die dat niet doen: oogkleppen af graag!

Daaag ritme..

Je ritme is helemaal weg, poef, foetsie! Omdat je geen doel hebt. Daar komt dus de bore-out om de hoek loeren! We hebben eerst klussen in de tuin gedaan. Deze is nu bijna af. Wat nu? Dan zie ik in al die appgroepjes van die perfecte ouders, met perfecte schema's en hun perfecte kinderen zitten aan hun VT wonen eettafel heerlijk kalm hun huiswerk te maken of knutsletjes te freubelen... Hoe dan? Deze vraag is trouwens oprecht, (je mag me altijd het antwoord mailen!)

Even voor de niet perfecte ouders onder ons...

Ik kan niet meer tegen de tips en trics van de andere ouders. Super lief natuurlijk maar op dit moment kan dat weleens in het verkeerde (hopelijk Corona vrij..) keelgat schieten. Misschien komt het omdat je wordt gewezen op je mislukte opvoed skills.. Kijk heb je twee kids op de basisschool dan is het nog redelijk te doen. Maar wij hebben ook een tiran van 2,5 rondlopen en dat maakt het toch andere koek!

Oh ja, ook nog bewegen hé, je bent immers een fit mum...NOT!

Normaal sportte ik 4 keer per week in de sportschool. Lees: tijd voor mij alleen, dat sporten was een gratis bonus! Nu kan dat niet meer. Dus de kilootjes vliegen eraan.. en dat terwijl ik zo lekker bezig was (kakzooi). Niet goed voor je emotionele ik, kan ik je zeggen! Hardlopen dat mag nog wel, maar daar heb ik gewoon een schijthekel aan. Dus die vlieger gaat ook niet op. Kortom thuis wat met gewichten klooien en hopen dat zo de schade beperkt blijft.

Mijn advies:

In deze bittere tijden mag je samen als ouders het leed delen en gewoon lekker samen of met je kids borrelen. Dat deden we altijd wel maar nu is het borrelen 2.0.. Oké nadeel, we groeien dicht, misschien mijn twee trappen 100x op en af hollen, zou dat wat zijn? Of toch aan dat (schijt) hardlopen gaan beginnen.... Kortom niet perfecte ouders onder ons: jullie zijn niet de enige! We feel you guys! #samenstaanwesterk! Liefs van een op dit moment net iets te dikke, uitgebluste op het randje van bore-out mama.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nadia (maandag, 23 maart 2020 09:13)

    Goeidemorgen Tabitha,

    Mooi verwoordt geen commentaar het is voor ons allemaal verwarmd we moeten even wennen om thuis een ritme te kunnen vinden het blijft moeilijk hopen dat we sterk kunnen blijven en dat het corenavires snel voorbij is.
    Groetjes Nadia ��